Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa krem z pomidorów i pieczonej papryki

2.0
(9)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory 2 kilogramy
papryka czerwona 4 sztuki
cebula 2 sztuki
bulion 0,5 litra
bazylia świeża
Bazylia suszona Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
Papryka słodka mielona Prymat
Papryka ostra mielona Prymat
oliwa
śmietana

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa krem z pomidorów i pieczonej papryki

Paprykę myjemy, kroimy i pieczemy w piekarniku przez 30 minut w temperaturze 180 stopni. Drobno pokrojoną cebulę podsmażamy w garnku, na oliwie.

Sparzone pomidory obieramy, drobno kroimy. Dodajemy do cebuli. Podlewamy bulionem i dusimy około 25 minut. Dodajemy upieczoną paprykę, obraną paprykę.

Zagotowujemy, przyprawiamy. Dodajemy dużą garść świeżej bazylii. Blendujemy.

Podajemy na ciepło z kleksem śmietany i liśćmi świeżej bazylii.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 06.09.2016 23:14
Bardzo lubie i dobry przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak