Zupa krem kokosowa z cukinią, krewetkami i kukurydzą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Podstawowe

  • krewetki koktajlowe

    1 op
  • mleko kokosowe

    0,5 puszki
  • cebula

    1 szt
  • cukinia

    1 szt
  • kukurydza

    0,5 puszki
  • czosnek

    2 zabki
  • pasta curry

    zielona

Przyprawy

  • sos sojowy

  • oliwa

  • sól

  • pieprz

  • Papryka ostra mielona Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Zupa krem kokosowa z cukinią, krewetkami i kukurydzą foto
Na patelni rozgrzej oliwę, wrzuć posiekaną cebulęi podsmaż chwilę, dodaj cukinie pokrojone w plasterki, zalej wszystko bulionem i gotuj aż cukinia zmięknie
Krok 2 - Zupa krem kokosowa z cukinią, krewetkami i kukurydzą foto
Wrzuć połowę puszki kukurydzy oraz krewetki.
Krok 3 - Zupa krem kokosowa z cukinią, krewetkami i kukurydzą foto
Po chwili dodać pastę curry i mleczko kokosowe zmiksowane z pozostałą kukurydzą oraz zgniecione ząbki czosnku. Dopraw do smaku sosem sojowym. Gotować jeszcze 5-10 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
kasienka23 06.05.2014 18:58
ciekawa zupka!
Maria 70 06.05.2014 18:56
Świetna zupka,oryginalna.
IlonaAlbertos 06.05.2014 13:35
Genialne połączenie składników.
brioszka 06.05.2014 13:04
mniam, pyszności! :) zdecydowanie moje smaki:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat