Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa cebulowa włoska

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cebula biała 40 dag
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 2 łyżeczki
Pieprz biały mielony Prymat do smaku
mleko 2% 2 szklanki
masło 2 łyżki
bulion warzywny 2 szklanki
cukier 1 łyżka
szczypiorek 1 pęczek
Gałka muszkatołowa mielona Prymat do smaku
Kurkuma mielona Prymat 1/2 łyżeczki

Porada

Dodatkowo przed podaniem, zupę można posypać tartym parmezanem.

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa cebulowa włoska

Cebulę obieram, siekam i podsmażam na rozgrzanej maśle, aż lekko zbrązowieje. Zalewam mlekiem i gotuję do miękkości. Miksuję za pomocą blendera na krem. Cukier karmelizuję na rozgrzanej patelni i dodaję do zupy. Dolewam gorący wywar z jarzyn. Doprawiam do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Delikatnie zabarwiam kurkumą i gotuję wszystko razem przez kilka minut. Szczypiorek myję, kroję i posypuję po wierzchu zupę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 20.06.2015 21:59
dobra zupka
misia53 04.01.2015 21:44
cebulową i porową bardzo lubię z różnymi dodatkami
IwonaDD 04.01.2015 18:14
piękny kolor

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak