Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Włoski dip bazyliowo - musztardowy

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Inspirowany kuchnią włoską, dip bazyliowo-musztardowy to świetny dodatek do makaronów, warzyw, dań z grilla. Podkręci smak sałatek i kanapek.

Składniki:

bazylia świeża 1 szklanka listków
czosnek 1 ząbek
Musztarda kremska Prymat 5 łyżek
oliwa 1,5 łyżki
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Włoski dip bazyliowo - musztardowy

Do naczynia przekładamy listki bazylii, przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku, musztardę orz oliwę z oliwek i miksujemy wszystko na gładką masę za pomocą blendera. Następnie dodajemy zioła prowansalskie i jeszcze raz mieszamy. Gotowy dip przekładamy do słoiczka i przechowujemy w lodówce.

Do przygotowania sosu świetnie nada się włoska musztarda jabłkowa, ale równie dobra będzie musztarda kremska, bawarska czy miodowa, a także lekko pikantna i słodka w smaku czeska musztarda.

Życzę smacznego! :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

EmciaPichci 07.10.2014 20:22
mmmm brzmi fantastycznie!
paula191919 06.10.2014 22:23
nietypowe połączenia ... fakt....
inka2012 02.10.2014 15:50
rewelacyjny kolor!
Kejti 30.09.2014 23:45
Ciekawe jak smakuje :-)
Ola1984 30.09.2014 18:01
Ciekawa jestem smaku, bo takiego połączenie jeszcze nie próbowałam.
Róża1 30.09.2014 16:57
wyśmienity !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! zabieram przepis :-)
stokrotka 30.09.2014 16:25
Świetne kolory!!!!!!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak