Przepis i sposób przygotowania na: Tostadas z kurczakiem i puree
Przygotuj salsę: Awokado obierz i pokrój w grubą kostkę. Przesyp awokado do miseczki i od razu skrop sokiem z limonki (wtedy nie pociemnieje).
Do awokado dodaj kukurydzę i wciśnij czosnek.
Cebulkę pokrój na piórka i dodaj do miseczki.
Pomidorki pokrój w ćwiartki i również dodaj do reszty.
Wszystko w miseczce wymieszaj (najlepiej ręką - wtedy nie pozgniatasz awokado :) ).
Zmiksuj blenderem ziemniaki na jedwabiste puree
Kurczaka pokrój w kostkę i wymieszaj ze słodkim sosem chilli. Wyłóż na płytkie naczynie do pieczenia, wyścielone pergaminem. Radzę wykładać kurczaka na dwa oddzielne miejsca, tworząc takie placuszki (odpowiadające ilości porcji).
Na porcje z kurczaka wylewaj puree ziemniaczane, dokładnie na całą powierzchnię.
Wstaw blaszkę do piekarnika i piecz na środkowym poziomie przez 20 minut.
Na suchej patelni rozgrzej placki tortilli i ułóż na oddzielnych talerzach. Na całą powierzchnię placków nałóż salsę. Na salsę ostrożnie ułóż "zapiekaneczki" z kurczaka i ziemniaków.
Smacznego!