Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tortilla na zimno ekspresowa

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

tortilla 1 placek
roszponka 1 garść
papryka konserwowa 2-3 kawałki
ogórki kwaszone 1 sztuka
twarożek ziołowy do posmarowania

Przepis i sposób przygotowania na: Tortilla na zimno ekspresowa

Tortillę smarujemy serkiem ziołowym.
Układamy wzdłuż środka roszponkę.
Ogórek i paprykę kroimy w paski i układamy na roszponce w jednej linii.
Zawijamy i wkłuwamy wykałaczki, żeby tortilla się nie rozjechała.
Następnie kroimy na plasterki grubości ok. 5 cm.
Smacznego!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 14.05.2016 13:01
ładnie wygląda
krokus 06.05.2016 23:13
bardzo fajna przekąska
agnieszka214 06.05.2016 20:53
Muszą być pyszne
Konczi 06.05.2016 20:36
często przygotowuję - lubię takie :)
Urszula Świeca 06.05.2016 20:21
Ciekawy przepis.))
Ewa Wojtaszko 06.05.2016 19:46
klasyka,ale bardzo smaczna
Motorek 06.05.2016 19:01
wygląda super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak