Tagliatelle Frutti di mare

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • tagliatelle

    300 g
  • Mieszanka owoców morza

    300 g
  • białe wino

    50 ml
  • czosnek

    3 ząbki
  • pietruszka natka

    do smaku
  • oliwa

    do smażenia
  • masło

    do smażenia
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

    do smaku
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Na nie wielkiej ilości rozgrzanej oliwy z masłem podsmażyć czosnek pokrojony w plastry. Do podsmażonego czosnku dodać owoce morza i krótko podsmażyć , dolać białe wino i wyredukować. Doprawić do smaku solą pieprzem i posiekaną natką . Już nie smażyć. Całość wymieszać z ugotowanym makaronem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
eMMe 05.03.2013 14:03
Świetny przepis:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat