Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szpinak z pomidorami i mozzarellą

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szpinak mrożony 1 paczka
pomidor
mozzarella w kulce 1 opakowanie
przyprawa do potraw Kucharek
czubrica czerwona
czubrica zielona
suszone pomidory
sól i pieprz
Czosnek niedźwiedzi suszony Prymat
masło 2 łyżki
bazylia świeża
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Szpinak z pomidorami i mozzarellą

Kroki postępowania

1
Zamrożony szpinak wsypujemy na patelnie i grzejemy na wysokim ogniu do całkowitego rozmrożenia. Odlewamy wodę, która powstała w wyniku rozmrażania. Wyłączamy palnik. Dodajemy masło, pomidory i przyprawy.
Krok 1 - Szpinak z pomidorami i mozzarellą foto
2
Pomidora myjemy. Mozzarellę i pomidora kroimy w plastry. Ze szpinaku formujemy placuszki podobne wielkością do pozostałych składników.
Krok 2 - Szpinak z pomidorami i mozzarellą foto
3
Układamy warstwowo na talerzu. Całość polewamy oliwą i dodajemy listki bazylii.
Krok 3 - Szpinak z pomidorami i mozzarellą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Gracer 06.01.2016 18:49
smaczne to
Benita 06.01.2016 16:02
Moje klimaty. Pycha,

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak