Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sushi po mojemu

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

nori 3 Sztuki
ryż Do sushi+ sushi su 1 paczka
paluszki surimi 3 Sztuki
rzodkiewka 3 Sztuki
papryka czerwona 9 Pasków
serek śmietankowy 3 Łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Sushi po mojemu

Ryż przygotowywujemy wg zaleceń producenta, najlepiej w wodzie mineralnej. Przed ugotowaniem płuczemy go aż woda straci mętny kolor. Składniki kroimy w paski. Na macie układamy nori matowa strona do góry. Rozkładamy na nim ryż wilgotnymi dłońmi zostawiając na końcu pusty pasek. Na ryż nakładamy troche serka oraz ulubione składniki w rządku. Całość rolujemy za pomocą maty. Sushi kroimy w kawałki mokrym nożem. Podajemy z wasabi i sosem sojowym, możemy dodać też sezam lub czarnuszkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jagoda5913 26.05.2016 00:06
pięknie wygląda
Ewa Wojtaszko 25.05.2016 22:20
nigdy nie próbowałam sushi...
krokus 25.05.2016 22:18
pychotka :)
Motorek 25.05.2016 21:01
ale pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak