Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z marchewki i jabłka z imbirem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

marchewka 2 szt.
jabłko 1 szt.
imbir starty 2 - 3 cm
sól do smaku
sok z cytryny 2 łyżki
miód prawdziwy 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z marchewki i jabłka z imbirem

1. Marchew obrać, umyć i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
2. Jabłko umyć i zetrzeć razem ze skórką na tarce o grubych oczkach, aby nie było ciemne skropić je odrobiną soku z cytryny, a w pozostałym soku rozpuścić miód.
3. Imbir oskrobać łyżeczką ze skórki i zetrzeć na tarce o najdrobniejszych oczkach.
4. Wszystkie składniki wymieszać i doprawić do smaku solą, odstawić na około 5 minut, aby surówka puściła sok i smaki się połączyły.
5. Taka surówka świetnie smakuje z drobiem, rybami i ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MonikaW 09.01.2017 10:35
Ciekawa odmiana
mirosława4 09.01.2017 10:13
bardzo dobra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak