Carpaccio z cukinii z kozim serem i malinami

Carpaccio z cukinii z kozim serem i malinami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

gniazda

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukinia

    2 średnie
  • ser kozi

    30 g
  • sok z cytryny

    1/2
  • oliwa

    1 łyżka
  • oliwa truflowa

    1 łyżeczka
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1 szczypta
  • miód lipowy

    1 łyżeczka
  • maliny świeże

    kilka sztuk
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Carpaccio z cukinii z kozim serem i malinami

Cukinie tniemy obieraczką do warzyw w długie, cienkie plastry i układamy na talerzu. Skrapiamy wszystko sokiem z cytryny, oliwą z oliwek i oliwą truflową. Obieraczką ścinamy kawałki sera i układamy na cukinii. Na koniec skrapiamy danie miodem lipowym i dekorujemy malinami.

 

Przepis pochodzi od GACA SYSTEM

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

bietka 10.10.2017 17:18
wygląda wspaniale : )
jejkuchnia 10.10.2017 16:31
To jest przepiękne! I wszystko, co uwielbiam. Chętnie bym zjadła porcję. :)
Bożena Matuszczyk 10.10.2017 13:28
Pięknie , smacznie kolorowo.;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat