Składniki
kostka
kg
g
gramów
dużej łyż.
gniazda
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
cukinia
2 średnie -
ser kozi
30 g -
sok z cytryny
1/2 -
oliwa
1 łyżka -
oliwa truflowa
1 łyżeczka -
Pieprz czarny mielony Prymat
1 szczypta -
miód lipowy
1 łyżeczka -
maliny świeże
kilka sztuk
Przepis i sposób przygotowania Carpaccio z cukinii z kozim serem i malinami
Cukinie tniemy obieraczką do warzyw w długie, cienkie plastry i układamy na talerzu. Skrapiamy wszystko sokiem z cytryny, oliwą z oliwek i oliwą truflową. Obieraczką ścinamy kawałki sera i układamy na cukinii. Na koniec skrapiamy danie miodem lipowym i dekorujemy malinami.
Przepis pochodzi od GACA SYSTEM
Komentarze (3)