Surówka z kapusty pekińskiej

Surówka z kapusty pekińskiej

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta pekińska

    10 listków
  • marchew

    1 szt
  • papryka czerwona

    1 szt
  • pestki słonecznika

    garść
  • olej z pestek winogron

    4 łyżki
  • woda letnia

    2 łyżki
  • Sól ziołowa jodowana Prymat

    1 łyżeczka
  • Czosnek suszony Prymat

    0,5 łyżeczki
  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

    1 łyżeczka
  • sok z cytryny

    1 łyżka
  • cukier

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z liści kapusty pekińskiej wycinamy środek i kroimy zielone części. Marchewkę obieramy i trzemy na tarce o grubych oczkach. Kroimy w kostkę paprykę. Wszystko razem mieszamy. Na patelni podprażamy słonecznik. Dodajemy do surówki. Sos: olej, wodę, sok z cytryny i przyprawy mieszamy. Ewentualnie doprawiamy wg własnych upodobań. Polewamy surówkę i mieszamy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
misia53 24.01.2016 23:36
Świetna suróweczka i zdrowa.
irenka 24.01.2016 18:15
pychotka,uwielbiam
agnieszka214 24.01.2016 18:05
Suroweczka z kapusty jest smaczna
Bernadeta1 24.01.2016 17:54
smaczny dodatek do obiadu

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat