Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Spaghetti napoli

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron spaghetti 350 g - durum
czosnek 2 ząbki
cebula biała 1 szt
pomidory krojone z puszki 1 puszka
sól i pieprz do smaku
Zioła prowansalskie suszone Prymat do smaku
oliwa 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Spaghetti napoli

Makaron spaghetti gotujemy w lekko osolonej wodzie przez 9 minut, odcedzamy. Przepłukujemy zimna woda. Cebulę i czosnek obieramy, kroimy w kosteczkę lub czosnek przeciskamy przez praskę. W woku rozgrzewamy oliwę, wrzucamy czosnek z cebulą i szklimy. Pomidory blendujemy, przekłądamy do cebuli, doprawiamy ziołami solą i pieprzem i podduszamy przez około 10 minut. Na talerze nakłądamy makaron i polewamy sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Konczi 17.02.2015 21:39
Napoli u nas właśnie takie pomidorowe :))
kate.500 16.02.2015 17:15
uwielbiam takie dobre sosy
RenataZ-et 15.02.2015 15:20
uwielbiam takie klasyczne spaghetti :)
kasiaw 15.02.2015 14:47
troszkę takie ubogie te spaghetti

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak