Spaghetti aglio e olio - z czosnkiem i oliwą

Spaghetti aglio e olio - z czosnkiem i oliwą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron spaghetti

    400 g
  • czosnek

    4 ząbki
  • oliwa

    1/3 szkl.
  • natka pietruszki

    3-4 łyżki
  • sól morska

    do smaku
  • pieprz czarny mielony

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron gotujemy al dente w dobrze osolonym wrzątku zgodnie z przepisem na opakowaniu.

W tym czasie na dużej patelni rozgrzewamy oliwę, dodajemy drobno posiekany czosnek i podsmażamy go na małym ogniu, cały czas mieszając by się nie przypalił, bo stanie się gorzki.

Ugotowany al dente makaron przekładamy na patelnię, dodajemy posiekaną natkę pietruszki, doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy. Przekładamy na ogrzane talerze i od razu podajemy. Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

bestia1155

20.10.2015 20:36
kluchy kluchy ale mniam

Klausia

28.02.2014 09:07
jeden góral bardzo mi zachwalał właśnie to spaghetti :D

Anna169Hosz

10.08.2013 22:09
Spaghetti - zawsze i w każdej wersji:)

mufinka79

03.07.2013 12:09
Dziękuję za komentarze :)

Gary Michy

02.07.2013 23:30
Takie proste, a takie pyszne :)

Boska_Agatka

02.07.2013 13:43
pyszne jedzonko polecam

joanna__s

02.07.2013 13:10
Bardzo lubię taki makaron. Prosty i szybki a zarazem bardzo smaczny.

aisoglam

02.07.2013 12:39
Palce lizać :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat