Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Spagetti napolii

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pomidor z puszki 1 puszka
oregano 1 łyżeczka
bazylia 2 łyżki
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżka
ser żółty wg uznania
makaron spagetti wg uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Spagetti napolii

Kroki postępowania

1
Od pomidorów odkrawamy końcówki (jeżeli mają skórkę to ją również usuwamy) i wrzucamy na rozgrzaną patelnie.
Krok 1 - Spagetti napolii foto
2
Smażymy na dużym ogniu aż pomidory się rozpadną. Pomidory można również przykryć, dzięki dyszeniu pomidory szybciej się rozpadną). Dodajemy wszystkie przyprawy: paprykę, bazylię, sól, pieprz oraz oregano i gotujemy razem przez ok minutę.
Krok 2 - Spagetti napolii foto
3
W osobnym garnku gotujemy makaron al dente. W między czasie ser ścieramy na tarce na małych oczkach. Po ugotowaniu makaron dokładnie odcedzamy po czym dodajemy do sosu, wszystko mieszamy i podrzewamy razem ok 3 minuty.
Krok 3 - Spagetti napolii foto
4
ser ścieramy na małych oczkach
Krok 4 - Spagetti napolii foto
5
Przekładamy wszystko na talerz i posypujemy serem. Można przyozdobić listkiem świeżej bazylii.
Krok 5 - Spagetti napolii foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adam/ZUB3R 12.05.2013 21:18
bardzo lubię
Piotr-21 12.05.2013 21:14
smaczne danie
Barbara/zuza22_85 12.05.2013 21:00
bardzo dobre
Rafał3 12.05.2013 20:20
wyśmienite jedzonko
Boska_Agatka 12.05.2013 20:18
pyszności palce lizać

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak