Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażona fasolka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

fasolka szparagowa 35 dkg
sos sojowy 1 łyżeczka
olej rzepakowy do smażenia
olej sezamowy 1 łyżeczka
sezam 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Smażona fasolka

Sezam prażymy na rozgrzanej suchej patelni. Odstawiamy i chłodzimy. Na patelnię wlewamy olej rzepakowy i smażymy umytą fasolkę. Następnie dodajemy sos sojowy i jeszcze przez chwilkę smażymy. Przekładamy na talerz i skrapiamy sosem sezamowym i posypujemy uprażonym sezamem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak