Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
rostbef wołowy
160 g -
sezam
100 g -
por
1 szt. -
olej sezamowy
2 łyżki -
ryż jaśminowy
500 g -
marchew
200 g -
cytryna
1/2 szt. -
miód gryczany
1 łyżeczka -
orzeszki ziemne
30 g (bez soli) -
Kmin rzymski mielony Prymat
1 szczypta
Przepis i sposób przygotowania Wołowina bulgogi z ryżem jaśminowym
Mięso kroimy na cienkie plastry i wrzucamy je na rozgrzaną patelnię. Pod koniec smażenia podlewamy wołowinę oliwą sezamową i odstawiamy do odpoczynku.
Sezam prażymy na patelni, pora drobno siekamy, marchewkę kroimy na mandolinie.
Na rozgrzaną patelnie wrzucamy pora, po minucie dodajemy orzechy i marchew, mieszamy a na koniec dodajemy sezam i miód.
Ryż jaśminowy gotujemy i mieszamy z kminem rzymskim.
Na koniec wszystkie składniki łączymy ze sobą i skrapiamy sokiem z cytryny.
Przepis pochodzi od GACA SYSTEM
Komentarze (0)