Wołowina bulgogi z ryżem jaśminowym

Wołowina bulgogi z ryżem jaśminowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Pomysł na orientalny obiad? Soczysta wołowina bulgogi  z ryżem jaśminowym! Koniecznie wypróbujcie ten przepis na smaczny i nieoczywisty obiad!

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • rostbef wołowy

    160 g
  • sezam

    100 g
  • por

    1 szt.
  • olej sezamowy

    2 łyżki
  • ryż jaśminowy

    500 g
  • marchew

    200 g
  • cytryna

    1/2 szt.
  • miód gryczany

    1 łyżeczka
  • orzeszki ziemne

    30 g (bez soli)
  • Kmin rzymski mielony Prymat

    1 szczypta
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Wołowina bulgogi z ryżem jaśminowym

Mięso kroimy na cienkie plastry i wrzucamy je na rozgrzaną patelnię. Pod koniec smażenia podlewamy wołowinę oliwą sezamową i odstawiamy do odpoczynku.

Sezam prażymy na patelni, pora drobno siekamy, marchewkę kroimy na mandolinie.

Na rozgrzaną patelnie wrzucamy pora, po minucie dodajemy orzechy i marchew, mieszamy a na koniec dodajemy sezam i miód.

Ryż jaśminowy gotujemy i mieszamy z kminem rzymskim.

Na koniec wszystkie składniki łączymy ze sobą i skrapiamy sokiem z cytryny.

 

Przepis pochodzi od GACA SYSTEM

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat