Doradca Smaku logoandPrymat logo
Najlepsze przepisy na grilla SPRAWDŹ

Wołowina bulgogi z ryżem jaśminowym

Czas
Czas: 30 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 1 - 2 os.

Pomysł na orientalny obiad? Soczysta wołowina bulgogi  z ryżem jaśminowym! Koniecznie wypróbujcie ten przepis na smaczny i nieoczywisty obiad!

Składniki:

rostbef wołowy
160 g
sezam
100 g
por
1 szt.
olej sezamowy
2 łyżki
ryż jaśminowy
500 g
marchew
200 g
cytryna
1/2 szt.
miód gryczany
1 łyżeczka
orzeszki ziemne
30 g (bez soli)
Kmin rzymski mielony Prymat
1 szczypta
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Wołowina bulgogi z ryżem jaśminowym

Mięso kroimy na cienkie plastry i wrzucamy je na rozgrzaną patelnię. Pod koniec smażenia podlewamy wołowinę oliwą sezamową i odstawiamy do odpoczynku.

Sezam prażymy na patelni, pora drobno siekamy, marchewkę kroimy na mandolinie.

Na rozgrzaną patelnie wrzucamy pora, po minucie dodajemy orzechy i marchew, mieszamy a na koniec dodajemy sezam i miód.

Ryż jaśminowy gotujemy i mieszamy z kminem rzymskim.

Na koniec wszystkie składniki łączymy ze sobą i skrapiamy sokiem z cytryny.

 

Przepis pochodzi od GACA SYSTEM

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak