Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ślimaczkowe przekąski

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ser żółty 10 plastrow
szynka konserwowa 10 plastrow
czosnek 1 zabek
masło
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Ślimaczkowe przekąski

Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę, połączyć z łyżeczką masło, dodać troszkę soli i wymieszać wszystkie skladniki.

Z foli spożywczej wyciąć 10 kawałków wielkości plasterka szynki. Na folię nałożyć plasterek szynki (musi być miękka), posmarować cienko warstwą masła czosnkowego i na wierzch nałożyć plasterek sera (również musi być miękki).

Zwinąć jak ślimaka delikatnie trzymając za folię, powinno być dobrze ściśnięte, podobnie postępować do wykorzystania pozostałych składników. Ślimaczki przełożyć do miski i dać do lodówki na pół godziny, potem wyjąć z foli i kroić na plasterki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 09.07.2013 16:21
pomysłowe !
Dorian 14.11.2012 18:27
smacznie
GOSIA18 24.09.2012 10:00
coś innego
Rafał10 24.09.2012 08:57
Wygląda znakomicie, muszę wypróbować :)
Mariposas 23.09.2012 20:03
fajne dla dzieci
anika711 23.09.2012 19:58
genialnie proste i efektowne przekąski
usmiech 23.09.2012 19:53
ciekawe, zabawne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak