Składniki
kostka
kg
g
gramów
dużej łyż.
gniazda
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
Składniki:
-
fasola biała
500 gramów -
cieciorka
200 gramów -
Kmin rzymski mielony Prymat
1 łyżka -
pomidory suszone
70 gramów -
jajko
5 sztuk -
papryka czerwona
200 gramów -
pomidory
300 gramów -
czosnek
1 ząbek -
bazylia
1 szczypta -
oregano
1 szczypta -
oliwa
1 łyżka -
miód
1 łyżka -
masło
1 łyżka -
parmezan
kilka płatków
Przepis i sposób przygotowania Pasztet z białej fasoli z salsą pomidorową, parmezanem i z chrupiącą sałatą
Ugotowaną fasolkę i cieciorkę mielimy z kminem i suszonymi pomidorami. Dodajemy żółtka i pianę ubitą z białek. Wszystko dokładnie mieszamy.
Masę przekładamy do natłuszczonej formy i pieczemy w temperaturze 160 C przez 30 minut.
Salsa pomidorowa:
Paprykę z pomidorami, czosnkiem, bazylią, oregano, oliwą i miodem gotujemy w rondlu, następnie całość blendujemy.
Podajemy z chrupiącą sałatką. Do dekoracji używamy trochę parmezanu.
Przepis pochodzi od GACA SYSTEM.
Do przygotowania dania używamy papryki czerwonej pieczonej bez skóry oraz świeżych pomidorów bez skóry i gniazd nasiennych![]()
Komentarze (0)