Skrzydełka po włosku

Skrzydełka po włosku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • skrzydełka kurczaka

    12 sztuk
  • pomidory krojone z puszki

    1 puszka
  • ketchup pikantny

    1/3 szklanka
  • ząbki czosnku

    3 sztuki
  • Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat

    1 łyżka
  • Bazylia suszona Prymat

    1 łyżeczka
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

  • Pieprz czarny mielony Prymat

  • olej rzepakowy

    1/3 szklanki
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Skrzydełka po włosku

Skrzydełka umyć, osuszyć. Przyprawić do smaku solą i pieprzem oraz przyprawą do drobiu. Do mięsa dodać olej i całość dokładnie wymieszać. Do pomidorów z puszki dodać ketchup, bazylię i obrane i rozgniecione ząbki czosnku i wymieszać. Sos wlać do mięsa, wymieszać i odstawić do lodówki na ok. 5 godzin.
Skrzydełka piec pod przykryciem w nagrzanym do 200stC piekarniku 1,5 godziny. 30 minut przed koniec, zdjąć przykrycie, aby skrzydełka się zarumieniły.
Podawać z ulubionymi dodatkami.
afrodyta
Pyszne danie obiadowe. Polecam.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Babeczka35 30.07.2016 13:45
Smakowite mięsko.
Lis 20.05.2016 13:07
Pysznie się zapowiadają:)
krokus 20.05.2016 12:34
apetyczne skrzydełka
Mniam 20.05.2016 10:57
Lubię tak przygotowane mięso, palce lizać :)
Wacław 20.05.2016 09:12
apetyczne jedzonko ;-)
Krzysztof15 20.05.2016 06:33
bardzo smaczne
Łukasz15 19.05.2016 22:26
Bardzo smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat