Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab w sosie pieczarkowym

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

schab bez kości 5 szt
pieczarki 8 szt
przyprawa do potraw Kucharek 1 łyżka
olej 8 łyżek
chrzan o smaku cytrynowym Smak 1 łyżeczka
sól do smaku 1 szczypta
bazylia 1 łyżka
śmietana 30% 2 łyżki
przecier pomidorowy 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Schab w sosie pieczarkowym

Schab myjemy i kroimy na pięć kawałków.
Smażymy mięso na oleju, dodajemy umyte i pokrojone pieczarki, przyprawiamy do smaku.

Dusimy wszystko pod przykryciem, na koniec dodajemy bazylię, śmietanę, chrzan, przecier pomidorowy i mąkę, energicznie mieszamy. Pozostawiamy na ogniu jeszcze parę minut, aż sos zgęstnieje. Podajemy do obiadu np. z ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 16.11.2014 11:45
dobry obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak