Sałatka z rucoli, szynki parmeńskiej, fety i granata

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • rukola

    1
  • ser feta

    1
  • granat

  • szynka parmeńska

  • ocet balsamiczny

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Sałatka z rucoli, szynki parmeńskiej, fety i granata foto
Rucole myjemy, układamy na spód talerza.
Krok 2 - Sałatka z rucoli, szynki parmeńskiej, fety i granata foto
Ser feta kroimy w kostkę i posypujemy nim rucole. Szynkę kroimy, lub rwiemy na kawałki, dodajemy do pozostałych składników.
Krok 3 - Sałatka z rucoli, szynki parmeńskiej, fety i granata foto
Granat obieramy i posypujemy sałatkę.
Krok 4 - Sałatka z rucoli, szynki parmeńskiej, fety i granata foto
Całość polewamy octem balsamicznym.
Do dekoracji można dodać jeszcze mandarynkę.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Poison1988 09.06.2013 09:40
taką sałatkę to ja rozumiem :P pycha! :)
Pyszota 08.06.2013 12:05
rewelacujna
IwonaDD 08.06.2013 10:55
wygląd na bardzo smaczną

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat