Sałatka z pieczonych warzyw.**.

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bakłażan

    1 sztuka
  • cukinia

    1 sztuka
  • pomidory suszone Smak

    12 sztuk
  • oliwki zielone Smak

    20 sztuk
  • oliwa

    1/3 szklanki
  • Sos sałatkowy paprykowo-ziołowy węgierski Prymat

    1 opakowanie
  • ser feta

    200 g
  • cebula czerwona

    1 sztuka
  • papryka czerwona

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Sałatka z pieczonych warzyw.**. foto
Przygotować wszystkie składniki.
Krok 2 - Sałatka z pieczonych warzyw.**. foto
Pokroić w plastry cukinię i bakłażana.
Krok 3 - Sałatka z pieczonych warzyw.**. foto
Wszystkie warzywa dokładnie wymieszać w naczyniu żaroodpornym z oliwą i Sosem sałatkowym paprykowo – ziołowym Prymat.
Krok 4 - Sałatka z pieczonych warzyw.**. foto
Piec 30 minut w temperaturze 180°C. W połowie pieczenia warzywa wymieszać, po wyjęciu z piekarnika posypać tartym serem feta.
Krok 5 - Sałatka z pieczonych warzyw.**. foto
Podawać z grissini lub pieczywem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Magda60 27.01.2015 13:55
zdrowa i pyszna
Kolorowa 15.01.2015 19:15
Jaki prosty przepis, wykorzystam go jutro !
marenka 14.01.2015 11:05
Napewno smaczna:)
bartekk 29.12.2014 21:27
ciekawie wyglada
Katarzyna/kate1980 03.04.2014 18:36
świetna sałatka
Rycerz 30.12.2013 18:42
Przepięknie podana.
idealme 11.07.2013 10:58
ładnie wygląda
Mona73 11.07.2013 09:24
bardzo ładna sałatka i za pewne pyszna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat