Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

Sałatka z awokado, rukolą i szynką parmeńską

5.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

rukola
2 garście
awokado
1 sztuka
szynka parmeńska
100 gram
Sos sałatkowy włoski z bazylią i oregano Prymat
czosnek
1 ząbek
suszone pomidory

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z awokado, rukolą i szynką parmeńską

Rukolę umyć, osuszyć, rozłożyć na talerzu.

Szynkę parmeńską pokroić w paski i rozłozyć na sałacie. Awokado umyć i obrać ze skóry, przekroić na pół, wyjąć pestkę i pociąć awokado w połówki, a potem w ćwiartki i rozłożyć na talerzyku.

Przygotować sos według przepisu na opakowaniu i wcisnąć do niego ząbek czosnku, sosem polać sałatkę. Całość posypać pokruszonymi pomidorami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak