Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałata zielona po włosku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sałata 2 główki
oliwa 3 łyżki
ocet winny 1 łyżka
czosnek 2 ząbki
musztarda 2 łyżeczki
oregano świeże
tymianek posiekany
sól do smaku
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: Sałata zielona po włosku

Sałatę umyć podzielić na listki, dokładnie osuszyć. Czosnek obrać, zmiażdżyć, rozetrzeć ze szczyptą soli, dodać ocet i musztardę. Potem, stale mieszając, powoli wlewać oliwę. Sos przyprawić solą, cukrem i ziołami. Sałatę przełożyć do salaterki i polać sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak