Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ryż ze szpinakiem i prażonymi bakaliami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż 2 woreczki
szpinak świeży 150 g
cebula 1 szt
czosnek 1 ząbek
oliwa 2 łyżki
orzechy laskowe 10 szt
migdały płatki 2-3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: ryż ze szpinakiem i prażonymi bakaliami

Kroki postępowania

1
ugotuj ryż w osolonej wodzie z kilkoma kroplami oliwy
rozgrzej oliwę na patelni
pokrój cebulkę w drobną kostkę i zeszklij
dorzuć szpinak
Krok 1 - ryż ze szpinakiem i prażonymi bakaliami foto
2
na drugiej patelni upraż posiekane orzechy i 2 łyżki płatków migdałowych
Krok 2 - ryż ze szpinakiem i prażonymi bakaliami foto
3
szpinak dopraw solą i pieprzem, dodaj posiekany drobno czosnek
dosyp podprażone bakalie i wymieszaj
Krok 3 - ryż ze szpinakiem i prażonymi bakaliami foto
4
dodaj ryż i podsmaż 2-3 min
resztę migdałów upraż na patelni
Krok 4 - ryż ze szpinakiem i prażonymi bakaliami foto
5
ułóż danie na talerzu i posyp migdałami
Smacznego :)
Krok 5 - ryż ze szpinakiem i prażonymi bakaliami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

InDaMiętekKitchen 22.01.2013 10:55
zapachy wspaniałe, ale danie naprawdę pyszne :)
Poison1988 22.01.2013 07:46
ajjjj aż sobie wyobraziłam te wspaniałe zapachy :) mniam!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak