Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż pomidorowy

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew 100 gram
ryż 1 torebka
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie
przecier pomidorowy 50 ml
bazylia
bulion 1 kostka
groszek 50 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż pomidorowy

Kroki postępowania

1
W garnku gotujemy kostkę rosołową, ziele angielskie i liść laurowy. Kostkę rosołową możemy zastąpić bulionem wcześniej ugotowanym.
Krok 1 - Ryż pomidorowy foto
2
Do gotującego wywaru wrzucamy ryż.
Krok 2 - Ryż pomidorowy foto
3
Następnie dodajemy przecier pomidorowy.
Krok 3 - Ryż pomidorowy foto
4
Dodajemy warzywa mrożone lub świeże. Użyłam groszku, marchewki i rozetek małych brokuła.
Krok 4 - Ryż pomidorowy foto
5
Na końcu przyprawiamy ziołami do smaku oraz śmietaną.
Smacznego :)
Krok 5 - Ryż pomidorowy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 06.02.2013 21:45
smaczny i szybki obiadek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak