Przepis i sposób przygotowania na: Rosół z perliczki
Rosół z kurczaka zna każdy, a czy próbowaliście kiedyś rosołu z perliczki? Jeśli nie to koniecznie wypróbujcie ten przepis!
Bardzo aromatyczny, idealnie doprawiony rosół z perliczki zachwyci Was wyjątkowym, bogatym smakiem.
Opis przygotowania
Tuszkę perliczki umyć, przekroić na dwa lub cztery kawałki. Włożyć do garnka, zalać 1,2 litra zimnej wody. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć płomień i gotować, żeby tylko rosół mrugał.
Obrać marchewkę, pietruszkę oraz selera. Umyć włożyć do rosołu. Cebulę obrać opiec i włożyć do rosołu. Gotować do miękkości perliczki. Perliczka gotuję się długo, dłużej niż kurczak ale rosołek jest chudy, smaczny dietetyczny.
Na 15 minut przed końcem gotowania rosół posolić do smaku, dodać umyty lubczyk. Makaron ugotować al dente. Rosół doprawić do smaku pieprzem.
Podawać z makaronem.