Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Doradca Smaku IV: Makaron z fasolą i wędzonką, odc. 38

5.0
(17)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

boczek wędzony surowy 100 g
cebula 1 sztuka
marchewka 1 sztuka
seler naciowy 1 gałązka
fasola biała z puszki 200 g
suszone pomidory kilka sztuk
makaron 500 g
pomidorki koktajlowe kilka sztuk
parmezan 100 g
olej rzepakowy
Kminek mielony Prymat
cząber
oregano
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Doradca Smaku IV: Makaron z fasolą i wędzonką, odc. 38

Kroki postępowania

1
Przygotuj składniki.
Krok 1 - Doradca Smaku IV: Makaron z fasolą i wędzonką, odc. 38 foto
2
Boczek oraz cebulę kroimy w kostkę i wrzucamy na patelnię z rozgrzanym olejem. Smażymy aż cebula się zeszkli a boczek zrumieni. Następnie dodajemy pokrojoną w kostkę marchewkę oraz seler naciowy. Całość podlewamy sporą ilością wody.
Krok 2 - Doradca Smaku IV: Makaron z fasolą i wędzonką, odc. 38 foto
3
Dodajemy fasolę z puszki i całość doprawiamy do smaku.
Krok 3 - Doradca Smaku IV: Makaron z fasolą i wędzonką, odc. 38 foto
4
Wrzucamy kilka pokrojonych w paski suszonych pomidorów i dalej gotujemy. Makaron gotujemy al dente i przekładamy na patelnię (jeśli konsystencja jest zbyt gęsta możemy dodać odrobinę wody, a jeśli zbyt rzadka, to więcej makaronu). Na koniec dodajemy pokrojone na ćwiartki pomidory koktajlowe oraz odrobinę czarnego pieprzu.
Krok 4 - Doradca Smaku IV: Makaron z fasolą i wędzonką, odc. 38 foto
5
Całość posypujemy startym serem.
Krok 5 - Doradca Smaku IV: Makaron z fasolą i wędzonką, odc. 38 foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

endzi
endzi 13.07.2016 17:25
Na jutrzejszy obiad bedzie w sam raz!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak