Doradca Smaku logoandPrymat logo
Najnowszy odcinek programu Doradca Smaku OGLĄDAJ

Doradca Smaku IV: Makaron z fasolą i wędzonką, odc. 38

5.0
(18)
Czas
Czas: 30 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

boczek wędzony
surowy 100 g
cebula
1 sztuka
marchewka
1 sztuka
seler naciowy
1 gałązka
fasola biała z puszki
200 g
suszone pomidory
kilka sztuk
makaron
500 g
pomidorki koktajlowe
kilka sztuk
parmezan
100 g
olej rzepakowy
Kminek mielony Prymat
cząber
oregano
Sklep Prymat
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Sklep Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Doradca Smaku IV: Makaron z fasolą i wędzonką, odc. 38

Kroki postępowania

1
Przygotuj składniki.
Krok 1 - Doradca Smaku IV: Makaron z fasolą i wędzonką, odc. 38 foto
2
Boczek oraz cebulę kroimy w kostkę i wrzucamy na patelnię z rozgrzanym olejem. Smażymy aż cebula się zeszkli a boczek zrumieni. Następnie dodajemy pokrojoną w kostkę marchewkę oraz seler naciowy. Całość podlewamy sporą ilością wody.
Krok 2 - Doradca Smaku IV: Makaron z fasolą i wędzonką, odc. 38 foto
3
Dodajemy fasolę z puszki i całość doprawiamy do smaku.
Krok 3 - Doradca Smaku IV: Makaron z fasolą i wędzonką, odc. 38 foto
4
Wrzucamy kilka pokrojonych w paski suszonych pomidorów i dalej gotujemy. Makaron gotujemy al dente i przekładamy na patelnię (jeśli konsystencja jest zbyt gęsta możemy dodać odrobinę wody, a jeśli zbyt rzadka, to więcej makaronu). Na koniec dodajemy pokrojone na ćwiartki pomidory koktajlowe oraz odrobinę czarnego pieprzu.
Krok 4 - Doradca Smaku IV: Makaron z fasolą i wędzonką, odc. 38 foto
5
Całość posypujemy startym serem.
Krok 5 - Doradca Smaku IV: Makaron z fasolą i wędzonką, odc. 38 foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

endzi
endzi 13.07.2016 17:25
Na jutrzejszy obiad bedzie w sam raz!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek itsnatural smak