Doradca Smaku IV: Makaron z fasolą i wędzonką, odc. 38

odc. 38 Doradca Smaku

Doradca Smaku IV: Makaron z fasolą i wędzonką, odc. 38

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • boczek wędzony

    surowy 100 g
  • cebula

    1 sztuka
  • marchewka

    1 sztuka
  • seler naciowy

    1 gałązka
  • fasola biała z puszki

    200 g
  • suszone pomidory

    kilka sztuk
  • makaron

    500 g
  • pomidorki koktajlowe

    kilka sztuk
  • parmezan

    100 g
  • olej rzepakowy

  • kminek mielony

  • cząber

  • oregano

  • sól morska

  • pieprz czarny mielony

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Doradca Smaku IV: Makaron z fasolą i wędzonką, odc. 38 foto
Przygotuj składniki.
Krok 2 - Doradca Smaku IV: Makaron z fasolą i wędzonką, odc. 38 foto
Boczek oraz cebulę kroimy w kostkę i wrzucamy na patelnię z rozgrzanym olejem. Smażymy aż cebula się zeszkli a boczek zrumieni. Następnie dodajemy pokrojoną w kostkę marchewkę oraz seler naciowy. Całość podlewamy sporą ilością wody.
Krok 3 - Doradca Smaku IV: Makaron z fasolą i wędzonką, odc. 38 foto
Dodajemy fasolę z puszki i całość doprawiamy do smaku.
Krok 4 - Doradca Smaku IV: Makaron z fasolą i wędzonką, odc. 38 foto
Wrzucamy kilka pokrojonych w paski suszonych pomidorów i dalej gotujemy. Makaron gotujemy al dente i przekładamy na patelnię (jeśli konsystencja jest zbyt gęsta możemy dodać odrobinę wody, a jeśli zbyt rzadka, to więcej makaronu). Na koniec dodajemy pokrojone na ćwiartki pomidory koktajlowe oraz odrobinę czarnego pieprzu.
Krok 5 - Doradca Smaku IV: Makaron z fasolą i wędzonką, odc. 38 foto
Całość posypujemy startym serem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

endzi

13.07.2016 17:25
Na jutrzejszy obiad bedzie w sam raz!!!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat