Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z farszem chrzanowo-jajecznym
Roladki z szynki z chrzanem to bardzo prosta w przygotowaniu przekąska "na raz". Zwinięty w plastry szynki sos chrzanowy z posiekanymi jajkami, wymieszany z majonezem, chrzanem i natką pietruszki, będzie stanowić świetne urozmaicenie talerza z wędlinami. Nie tylko pięknie się prezentuje, ale również świetnie smakuje. Roladki z szynki z chrzanem przewiążcie szczypiorkiem na kokardkę. Zobaczycie jak pięknie będą wtedy wyglądać!
1. Jajka ugotować na twardo, ostudzić. Drobno posiekać i dokładnie wymieszać z chrzanem, majonezem oraz natką pietruszki.
2. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
3. Piersi pokroić w cienkie plasterki. Na każdy plaster nałożyć odrobinę farszu i zawijać formując roladki.
4. Każdą roladkę można przewiązać szczypiorkiem, przed podaniem schłodzić.