Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
pierś z indyka
2 sztuki -
jajko
4 sztuki -
Chrzan śmietankowy Smak
2 łyżki -
majonez
1 łyżka -
Natka pietruszki suszona Prymat
1 łyżka -
Koperek suszony Prymat
1 łyżka -
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
szczypta -
Czosnek suszony Prymat
szczypta
Do smaku:
-
Pieprz ziołowy mielony Prymat
-
szczypiorek
pęczek
Sposób przygotowania
Jajka ugotować na twardo, ostudzić. Drobno posiekać i dokładnie wymieszać z chrzanem, majonezem oraz natką pietruszki. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Piersi pokroić w cienkie plasterki. Na każdy plaster nałożyć odrobinę farszu i zawijać formując roladki. Każdą roladkę można przewiązać szczypiorkiem, przed podaniem schłodzić.
Komentarze (1)
Nie masz konta? Zarejestruj się