Roladki z farszem chrzanowo-jajecznym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z indyka

    2 sztuki
  • jajka

    4 sztuki
  • Chrzan śmietankowy Smak

    2 łyżki
  • majonez

    1 łyżka
  • Natka pietruszki suszona Prymat

    1 łyżka
  • Koperek suszony Prymat

    1 łyżka
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

    szczypta
  • czosnek suszony

    szczypta

Do smaku:

  • Pieprz ziołowy mielony Prymat

  • szczypiorek

    pęczek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka ugotować na twardo, ostudzić. Drobno posiekać i dokładnie wymieszać z chrzanem, majonezem oraz natką pietruszki. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Piersi pokroić w cienkie plasterki. Na każdy plaster nałożyć odrobinę farszu i zawijać formując roladki. Każdą roladkę można przewiązać szczypiorkiem, przed podaniem schłodzić.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
w mojej kuchni 30.12.2018 22:10
apetyczna zakąska,przekąska...

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat