Doradca Smaku II, odc. 45: Chrupiące szparagi

odc. 45 Doradca Smaku

Doradca Smaku II, odc. 45: Chrupiące szparagi

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szparagi białe

    500 g
  • jajka

    2 szt.
  • masło

    40 g
  • bułka tarta

    40 g
  • płatki migdałów

    40 g (prażone)
  • parmezan

    40 g
  • sól morska

  • pieprz biały mielony

  • koperek suszony

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Doradca Smaku II, odc. 45: Chrupiące szparagi foto
Obrać szparagi. Obrane szparagi związujemy nicią i wrzucamy do garnka z osoloną gotującą się wodą. Gotujemy.
Krok 2 - Doradca Smaku II, odc. 45: Chrupiące szparagi foto
Do naczynia żaroodpornego wsypujemy bułkę tartą , parmezan, migdały i mieszamy, a następnie doprawiamy pieprzem białym i koperkiem suszonym.
Krok 3 - Doradca Smaku II, odc. 45: Chrupiące szparagi foto
W misce roztrzepujemy jajka. Ugotowane szparagi wyjmujemy z wody i polewamy zimną wodą. Rozwiązujemy z nici układamy na talerzu i przyprawiamy solą, obtaczamy w jajku. Następnie panierujemy w przygotowanej mieszance bułki, migdałów i parmezanu.
Krok 4 - Doradca Smaku II, odc. 45: Chrupiące szparagi foto
Na patelni rozgrzewamy masło i układamy panierowane szparagi i smażymy z wszystkich stron ok. 2 minuty.
Krok 5 - Doradca Smaku II, odc. 45: Chrupiące szparagi foto
Danie jest gotowe!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Bożena Matuszczyk

13.12.2018 09:58
Szparagi palce lizać;)

Pani Domu

18.05.2017 13:12
ciekawy pomysł na szparagi

ao_12

28.03.2014 19:36
Wspaniale się prezentują, przepis jest prosty...tylko czekać aż zacznie się sezon szparagowy:)

luna76

28.03.2014 14:26
Muszę takie zrobić. Wyglądają wspaniale !!

Beatris

28.03.2014 13:52
Z utęsknieniem czekam na sezon szparagowy. W ten sposób przygotowane z pewnością by mi smakowały:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat