Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przepis Dnia V: Dynia z czarną fasolą i ziołami, odc. 61

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

dynia 0,5 małej
papryka czerwona 1 sztuka
fasola czarna 200 g
szalotka 3 sztuki
ząbki czosnku 2
Ziele angielskie mielone Prymat szczypta
Natka pietruszki suszona Prymat szczypta
Koperek suszony Prymat szczypta
pomidory suszone Smak
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Pieprz czarny Prymat w młynku

Przepis i sposób przygotowania na: Przepis Dnia V: Dynia z czarną fasolą i ziołami, odc. 61

Kroki postępowania

1
Wkładamy dynię do naczynia żaroodpornego, polewamy odrobiną oleju z suszonych pomidorów, przykrywamy folią aluminiową i pieczemy w temperaturze 150 stopni przez 1 godzinę.
Krok 1 - Przepis Dnia V: Dynia z czarną fasolą i ziołami, odc. 61 foto
2
Przygotowujemy sałatkę: do miski wrzucamy czarną fasolę (namoczoną świeżą bądź z puszki). Kroimy paprykę w kostkę lub romby, dodajemy do fasoli w stosunku 1:1. Kroimy szalotkę w grubą kostkę. Dodajemy do fasoli i papryki. Polewamy wszystko odrobiną oleju z suszonych pomidorów. Kroimy drobno suszone pomidory oraz czosnek w cienkie plasterki i dodajemy do sałatki.
Krok 2 - Przepis Dnia V: Dynia z czarną fasolą i ziołami, odc. 61 foto
3
Sałatkę doprawiamy przyprawami. Po upieczeniu obieramy dynię i kroimy w kostkę. Dodajemy do sałatki.
Krok 3 - Przepis Dnia V: Dynia z czarną fasolą i ziołami, odc. 61 foto
4
Wykładamy sałatkę na talerz i dekorujemy świeżą natką pietruszki i świeżo mielonym pieprzem.
Krok 4 - Przepis Dnia V: Dynia z czarną fasolą i ziołami, odc. 61 foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak