Przepis Dnia V: Dynia z czarną fasolą i ziołami, odc. 61

Przepis Dnia V: Dynia z czarną fasolą i ziołami, odc. 61

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

g

kostka

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • dynia

    0,5 małej
  • papryka czerwona

    1 sztuka
  • fasola czarna

    200 g
  • szalotka

    3 sztuki
  • ząbki czosnku

    2
  • ziele angielskie mielone

    szczypta
  • natka pietruszki suszona

    szczypta
  • koperek Prymat

    szczypta
  • pomidory suszone Smak

  • sól morska

  • Pieprz czarny- MŁYNEK

Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Przepis Dnia V: Dynia z czarną fasolą i ziołami, odc. 61 foto
Wkładamy dynię do naczynia żaroodpornego, polewamy odrobiną oleju z suszonych pomidorów, przykrywamy folią aluminiową i pieczemy w temperaturze 150 stopni przez 1 godzinę.
Krok 2 - Przepis Dnia V: Dynia z czarną fasolą i ziołami, odc. 61 foto
Przygotowujemy sałatkę: do miski wrzucamy czarną fasolę (namoczoną świeżą bądź z puszki). Kroimy paprykę w kostkę lub romby, dodajemy do fasoli w stosunku 1:1. Kroimy szalotkę w grubą kostkę. Dodajemy do fasoli i papryki. Polewamy wszystko odrobiną oleju z suszonych pomidorów. Kroimy drobno suszone pomidory oraz czosnek w cienkie plasterki i dodajemy do sałatki.
Krok 3 - Przepis Dnia V: Dynia z czarną fasolą i ziołami, odc. 61 foto
Sałatkę doprawiamy przyprawami. Po upieczeniu obieramy dynię i kroimy w kostkę. Dodajemy do sałatki.
Krok 4 - Przepis Dnia V: Dynia z czarną fasolą i ziołami, odc. 61 foto
Wykładamy sałatkę na talerz i dekorujemy świeżą natką pietruszki i świeżo mielonym pieprzem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat