Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

Przepis dnia IV, odc. 12: Kotlety z cieciorki z dipem czosnkowym

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

cieciorka konserwowa
1 puszka
jajko
2 szt.
natka pietruszki
1 pęczek
szczypiorek
1 pęczek
Sklep Prymat
cebula
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej rzepakowy
sok z cytryny
Rozmaryn suszony Prymat

Sos

Party Dip Czosnkowy Prymat
1 opakowanie
śmietana 18 proc
3 łyżki
majonez
2 łyżki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Sklep Prymat
Chili pieprz cayenne mielone Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Przepis dnia IV, odc. 12: Kotlety z cieciorki z dipem czosnkowym

Kroki postępowania

1
W misce łączymy śmietanę, majonez i opakowanie dipu czosnkowego. Jeżeli lubimy ostre dipy możemy dodać chili. Gotowy dip odstawiamy na kilka minut do lodówki.
Krok 1 - Przepis dnia IV, odc. 12: Kotlety z cieciorki z dipem czosnkowym foto
2
Do miksera wrzucamy: cieciorkę, 2 jajka, posiekany szczypior i natkę pietruszki, pokrojoną w kostkę połówkę cebuli oraz sok z cytryny.
Krok 2 - Przepis dnia IV, odc. 12: Kotlety z cieciorki z dipem czosnkowym foto
3
Doprawiamy chili pieprzem cayenne, rozmarynem oraz solą morską. Miksujemy dodając bułkę tartą by masa nie była za rzadka.
Krok 3 - Przepis dnia IV, odc. 12: Kotlety z cieciorki z dipem czosnkowym foto
4
Z gotowej masy formujemy kotlety, obtaczamy w bułce tartej i wrzucamy na rozgrzany olej. Kotlety smażymy po 2-3 minuty.
Krok 4 - Przepis dnia IV, odc. 12: Kotlety z cieciorki z dipem czosnkowym foto
5
Kotlety podajemy z dipem, który schłodził się w lodówce, suszonymi pomidorami oraz rukolą.
Krok 5 - Przepis dnia IV, odc. 12: Kotlety z cieciorki z dipem czosnkowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak