Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z bakłażana z jaglaną z warzywami

3.0
(14)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza jaglana 1 szklanka
pomidory suszone 7 sztuk
papryka czerwona 1/2 sztuki
papryczka chili 1/2 sztuki
sos sojowy 1 łyżka
Sos balsamico 1 łyżka
sól, pieprz 1 do smaku
pitruszka natka 1/2 pęczka
przyprawa wloską 1 łyżeczka
oliwa 1 do smaku
masło 1 łyżeczka
bakłażan 2 sztuki
warzywa mrożone 450 (mix)

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z bakłażana z jaglaną z warzywami

Kroki postępowania

1
Bakłażany dokładnie myję i kroję maszynką do chleba na plastry około 3-4 mm. Obficie solę i odstawiam na 30 minut żeby się zmorzyły. Sól zmywam wodą, osuszam plastry, i smaruję pędzelkiem oliwą z oliwek z dwóch stron.Układam na grillu elektrycznym i grilluję aż się zarumienią.
Krok 1 - Roladki z bakłażana z jaglaną z warzywami foto
2
Kaszę jaglaną przelewam zimną wodą na sitku i wrzucam do wrzącej wody osolonej stosunek jedna szklanka kaszy dwie i pól szklanki wody. Gotuje około 15 minut, aż kasza wchłonie wodę, nie mieszam kaszy w między czasie. Jak jest potrzeba wkładam jeszcze pod koc garnek i kasza dojdzie. Papryczkę chili i czerwoną kroję w kostkę, pomidory suszone tez kroję, dodaję do kaszy, razem z pietruszką pokrojoną, kurkami przesmażonymi na maśle, doprawiam solą, pieprzem, dodaję sos sojowy, sos balsamico.
Krok 2 - Roladki z bakłażana z jaglaną z warzywami foto
3
Każdy plaster bakłażana nadziewam farszem i zwijam w rulon. Nie trzeba spinać roladek wykałaczkami. Warzywa mieszankę wrzucam na patelnię, i chwile duszę do miękkości na odrobinie oliwy.Dodaje przyprawę włoską. Można dodać śmietanę ale wole bez. Podaje warzywa z roladkami.
Krok 3 - Roladki z bakłażana z jaglaną z warzywami foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rafał10 14.01.2014 15:44
ooo tak to jest to co lubię ! Pełna profeska :D
gosia56 13.01.2014 08:39
pyszne jedzonko
Gabi44 09.01.2014 19:32
Lubię bakłażany w każdej postaci.Najbardziej panierowane i smażone.
pierniczkowo 09.01.2014 15:23
pyszności!
Krakowianka 09.01.2014 13:09
przepis rewelacyjny i pieknie wygląda!! idealne na domowe spotkanie ze znojomymi
Romanowka 09.01.2014 13:02
Rewelacyjne danie, pożywne, zdrowe i do tego wygląda pięknie!
pawel123 09.01.2014 13:00
ale to pysznie wygląda
Czyki 09.01.2014 12:38
Zawsze się bałam bakłażana, ale w takiej postaci to mnie zachęciłaś:)
Anna169Hosz 09.01.2014 12:37
Zdrowe, smaczne, kolorowe - wszytko co najlepsze.
Krzysztof15 09.01.2014 12:26
pyszne roladki
Claudittemisscooking 09.01.2014 12:19
ooo jejku mniam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak