Przepis i sposób przygotowania na: Roladki wołowe z boczkiem, cebulą i ogórkiem kiszonym
Roladki wołowe to ciekawy pomysł na urozmaicenie codziennych obiadów. Soczyste i aromatyczne kawałki mięsa wołowego z nadzianymi składnikami w postaci boczku, ogórków i cebuli, tworzą niezwykle smakowite danie. Do tego sos, który powstaje w trakcie pieczenia i poezja na talerzu gwarantowana. Rolady wołowe najczęściej kojarzą się z roladami śląskimi i przypisuje się je lokalnej kuchni śląskiej. Przepis na roladki wołowe jest bardzo ciekawy jeśli chodzi o dodatki do nich dobrane. Ogórki i cebulą dodają chrupkości, a boczek przyjemnie wędzonego smaku.
Koniecznie wypróbujcie przepis na roladki wołowe:
Kroki postępowania
Na każdy kawałek mięsa wołowego, kładziemy plaster boczku, kawałek cebuli i pół ogórka kiszonego.