Składniki
kostka
g
kg
gramów
mała łyż.
gniazd
mała puszka
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
kapusta włoska
1 główka -
kasza gryczana
200 g -
cebula
1 szt. -
czosnek
2 ząbki -
jajko
1 szt. -
cukier
20 g -
rosół warzywny
1 kostka -
woda
2 l -
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
-
Pieprz czarny mielony Prymat
-
Zioła prowansalskie suszone Prymat
-
tymianek
-
wino białe
50 ml -
kurki
200 g -
masło
2 łyżki -
Sól ziołowa jodowana Prymat
-
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
-
śmietanka kremowa
500 ml
Przepis i sposób przygotowania Gołąbki z kaszą gryczaną i sosem kurkowym
Kroki postępowania


W drugim garnku w osolonej wodzie gotujemy kaszę. Na patelni szklimy pokrojoną cebulę i czosnek. Do uprażonej kaszy dodajemy cebulkę, sól, pieprz i jajko. Delikatnie mieszamy farsz i formujemy kotleciki (jeśli masa jest za rzadka, dodajemy łyżkę bułki tartej).



Komentarze (12)
Załaduj więcej komentarzy (2)