Przepis i sposób przygotowania na: Przepis dnia, odc. 45. Zapiekane żeberka wieprzowe z pieczarkami
Kroki postępowania






żeberka wieprzowe | 1,5 kg (chude) |
mąka pszenna | 1/2 szklanki |
rosół z kury Kucharek | 1,5 litra |
cebula | 4 szt. (piórka) |
czosnek | 4 ząbki (plastry) |
ziemniaki | 4 szt. (ugotowane, kostka) |
pieczarki | 300 g (obrane, plastry) |
Przyprawa do ziemniaków i frytek Prymat | |
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat | (do smaku) |
Pieprz ziołowy mielony Prymat | (do smaku) |
natka pietruszki | 1 pęczek |
boczek wędzony | 10 plastrów |
Przyprawa do żeberek z miodem Prymat | 1 opakowanie |
Musztarda rosyjska Prymat | 1 łyżka |
olej rzepakowy | 1/2 szlanki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: