Przepis i sposób przygotowania na: Roladki schabowe z pieczarkami i żółtym serem
Roladki ze schabu z dodatkiem nadzienia z pieczarek i żółtego sera to danie, które łączy w sobie delikatne mięso wieprzowe i aromatyczny środek. Połączenie pieczarek i żółtego sera jako mięsnego nadzienia jest bardzo popularne i często wykorzystuje się je do nadziania filetów drobiowych. Ciekawym połączeniem do nadzienia roladek ze schabu mogą być również pomidory suszone w paskach ze szpinakiem i kozim serem. Przed przygotowywaniem roladek ze schabu pamiętajcie o "rozbiciu" koteltów, tak by z łatwością zwinąć mięso i spiąć je wykałaczkami.
Kroki postępowania
Jajko roztrzepujemy, doprawiamy pieprzem i solą. Każdą roladkę obtaczamy najpierw w mące, potem w jajku i na koniec w bułce tartej i podsmażamy z każdej strony.
Potem podsmażone roladki dajemy na formę, podlewamy tłuszczem i wodą i pieczemy około godziny w temp. 180 stopni.