Kotlety mielone z pieczarkami i pomidorami - Krok po kroku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    1 szt.
  • olej rzepakowy

    1 szklanka
  • olej rzepakowy

    2 łyżki
  • masło

    2 łyżki
  • czosnek posiekany w plastry

    3 ząbki
  • pomidor malinowy

    3 szt.
  • kapary całe Smak

    1 łyżka
  • koperek

    1 pęczek
  • mix sałat

    1 op.
  • Sos sałatkowy polski - płynny

    1 op.
  • pieczarki

    400 plastry
  • Papryka słodka mielona Prymat

    do smaku
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    do panierowania
  • Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat

    1 łyżka
  • bułka

    1 drożdżowa czerwsta
  • tymianek

    do smaku
  • cebula

    1 szt.
  • cebula

    1 słodka
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

    do smaku
  • karkówka

    500 g
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Kotlety mielone z pieczarkami i pomidorami - Krok po kroku foto
Przygotować wszystkie składniki.
Krok 2 - Kotlety mielone z pieczarkami i pomidorami - Krok po kroku foto
Mięso dokładnie umyć i zmielić. Cebulę zeszklić na patelni, bułkę namoczyć w mleku lub wodzie. W dużej misce połączyć mięso z cebulą, odciśniętą bułką, jajkiem i przyprawami, dokładnie wymieszać.
Krok 3 - Kotlety mielone z pieczarkami i pomidorami - Krok po kroku foto
Z mięsa uformować kotleciki, obtoczyć w bułce tartej i usmażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
Krok 4 - Kotlety mielone z pieczarkami i pomidorami - Krok po kroku foto
W rondelku na oleju i maśle obsmażyć na złoty kolor cebulę, czosnek i pieczarki. Dodać pomidory bez skórki i nasion, koperek i kapary, doprawić do smaku.
Krok 5 - Kotlety mielone z pieczarkami i pomidorami - Krok po kroku foto
Gorące kotlety podawać z aromatycznymi pieczarkami i sałatką sezonową z Sosem sałatkowym polskim Prymat przygotowanym zgodnie z opisem na opakowaniu.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Lis 04.03.2017 11:07
Wyglądają niezwykle smakowicie:)
usmiech 11.09.2013 07:47
bardzo dobre
ewelina/bunia 18.05.2013 14:42
chętnie skorzystam z tego przepisu...
Rossie 17.05.2013 17:28
na pewno pyszne, ale bym pojadłaaaa :)
stokrotka 17.05.2013 16:32
smaczne kotleciki
Marta1986 17.05.2013 15:37
bardzo smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat