Przepis i sposób przygotowania na: Kotlet schabowy z kieszenią
Kotlet schabowy z kieszenią to doskonały pomysł na obiad, jest urozmaiconą wersją tradycyjnego polskiego dania. Dodatek sera w towarzystwie przypraw sprawia, że potrawa nabiera nowego smaku i jest jeszcze bardziej sycąca.
Z tego przepisu dowiesz się:
- jak zrobić kotleta schabowego
- czym faszerować schabową kieszeń
- co zrobić ze schabu
Kroki postępowania
Przygotuj wszystkie składniki.
Mięso umyj i osusz, lekko rozbij tłuczkiem i wytnij kieszeń. Oprósz pieprzem czarnym mielonym Prymat i lekko solą (ser jest słony).
Do kieszonki włóż plaster sera oraz szałwię i rozmarynem. Zepnij całość drewnianą wykałaczką. Bułkę tartą wymieszaj z orzechami i papryką słodką Prymat.
Mięso oprósz mąką i zanurz w roztrzepanym jajku i obtocz w bułce tartej z dodatkami. Kotleta smaż na rozgrzanym oleju po 5 minut z każdej strony.
Podawaj z ziemniakami z koperkiem oraz mizerią.