Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Risotto z wołowiną i groszkiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 250 g
groszek konserwowy 1 puszka
bulion warzywny 750 ml
cebula biała 1 szt
czosnek 2 ząbki
olej do smażenia
sól do smaku
wołowina 250 (udziec)
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Risotto z wołowiną i groszkiem

Udziec pokroić na cienkie plasterki, cebulę w drobną kostkę. Na dużej patelni rozgrzać olej. Zeszklić cebulę, dodać mięso. Chwilę przesmażyć. Dodać ryż i czosnek. Smażyć do momentu, kiedy ryż będzie szklisty. Wlać 1/3 bulionu, zmniejszyć ogień, przykryć i gotować ok. 15 minut, do całkowitego wsiąknięcia płynu, co jakiś czas dolewając bulion. Kiedy risotto będzie gotowe dodać groszek bez zalewy, zamieszać i podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak