Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Risotto z warzywami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż 1 szklanka
masło 1 łyżka
cebula 1 szt
wino białe wytrawne 50 ml
bulion warzywny 1 szklanka
warzywa mrożone 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Risotto z warzywami

Masło roztapiamy. Dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę i rumienimy. Następnie dodajemy ryż i smażymy ok. 2 minut. Wlewamy wino i dusimy na wolnym ogniu aż płyn wchłonie ryż. Wlewamy bulion i dajemy warzywa. Wszystko dusimy ok. 10 minut. Na koniec dodajemy ok. 10 dkg startego żółtego sera i mieszamy. Podajemy na gorąco.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak