Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Risotto pieczarkowe z mięsem

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z kurczaka 300 g
ryż basmati 1 woreczek
olej rzepakowy
natka pietruszki
pieczarki 300 g
jogurt naturalny 2 łyżki
sól do smaku
Pieprz biały mielony Prymat
oregano

Przepis i sposób przygotowania na: Risotto pieczarkowe z mięsem

Ryż ugotować na półtwardo w osolonej wodzie. Mięso zmielić. Pieczarki pokroić w paski, natkę pietruszki drobno posiekać.
W rondlu rozgrzać odrobinę oleju i poddusić pokrojone pieczarki. Po chwili dodać mięso i dusić ok 5 min. Do rondla dodać ugotowany ryż i posiekaną natkę. Dodać jogurt naturalny. Wszystko gotować do momentu, aż ryż będzie miękki dokładnie mieszając. Pod koniec doprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 26.05.2014 16:23
wygląda smakowicie
pajbek 27.04.2014 17:43
Musi być smaczne :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak