Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Risotto

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż 100 gram
woda 2 szkl
Przyprawa curry orientalna Prymat do smaku
papryka zielona 1
pieczarki 100 gram
masło 4 - 5 łyżek
natka pietruszki
cebula 1
Przyprawa do dań kuchni chińskiej Prymat do smaku
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Risotto

Kostkę bulionową rozpuścić w 2 szklankach wrzątku.
W 1,5 szklanki bulionu ugotować ryż. Pozostałość będzie wykorzystana później.
Pieczarki umyć i pokroić w kostkę. Paprykę umyć i pokroić na krótkie paseczki.
Pieczarki poddusić delikatnie na maśle.
Cebulę drobno posiekać i podsmażyć na części masła.
Ugotowany ryż połączyć z cebulą i dodać łyżkę masła.
Do ryżu dodać pieczarki, paprykę oraz odrobinę curry i vegetę do dań chińskich.
Całość zalać resztą bulionu i mieszać dopóki płyn nie wyparuje.
Gotową potrawę porcjować np. łyżką do lodów.
Przyozdobić natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Suonatar 09.02.2014 17:51
Uwielbiam risotto :)
lee-aa 05.08.2013 08:59
bardzo pyszne :)
Sylwia26 28.07.2013 09:17
ślinka leci
gusia1000 28.07.2013 00:15
Warto je robić.
Ada-Gaba 28.07.2013 00:01
jedno z ulubionych dan

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak