POMIDOROWA WŁOSKA

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • seler naciowy

    1
  • pomidor

    5
  • cebula

    1 szt.
  • bulion

    1 kostka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Seler naciowy i cebulkę obieramy i kroimy w dość drobną kostkę i smażymy na oleju do momentu kiedy będzie on miękki. Pomidory obieramy ze skórki i również kroimy w kostkę, dodajemy do usmażonego selera. Podsmażamy również do momentu kiedy składniki zmiękną. W garnku zagotowujemy ok. 1 l wody, dodajemy kostki bulionowe. Po rozpuszczeniu dodajemy nasze pomidory z selerem i dosypujemy mały makaronik i gotujemy do momentu kiedy makaron zmięknie. Możemy do smaku dodać pokrojoną natkę pietruszki lub gęstą śmietanę. Zupka pyszna.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
tomek18 01.10.2011 20:29
przepraszam pomyliłam zupy dodałam zdjęcia kalafiorowej zamiast pomidorówki:(
zbysio 11.04.2011 10:15
ooooooooooooooooo
zbysio 24.01.2011 00:48
SUPER

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat