Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pizza z cukinią i pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 200 g
drożdże 3 g
olej roślinny 1 łyżka
sól 1 szczypta
cukinia 1 sztuka
pieczarki 2 sztuki
pomidor 1 sztuka
cebula 1 sztuka
natka pietruszki do smaku
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
ser żółty 3 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Pizza z cukinią i pieczarkami

1.
Zagnieść ciasto: drożdże rozrobić z odrobiną ciepłej wody, dodać mąkę, sól i olej. Wymieszać, przykryć czystą ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce.
2. Warzywa umyć. Cukinię, pieczarki i pomidor pokroić w cienkie plastry. Paprykę pokroić w paseczki.
3. Wyrośnięte ciasto rozwałkować na okrągły placek. Zostawić pod przykryciem na ok 10 minut. Następnie posmarować placek koncentratem a na wierzch położyć wszystkie składniki. Posypać przyprawami i startym żółtym serem (sera można użyć więcej, ja podaję wersję "odchudzoną" :) ).
4. Piec około 20 minut w temperaturze około 180-200 stopni. Posypać posiekaną natką pietruszki.
Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paula99926 22.11.2012 14:19
mniam
medi 22.11.2012 00:01
Fajna pizza:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak