Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pizza

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ciasto

mąka 35 dkg
drożdże 30 g
woda gazowana 180 ml
olej rzepakowy 2 łyzki
cukier 1 łyżeczka
sól 1 łyżeczka

Farsz

pieczarki
kiełbasa
ser żółty
pomidor
Przyprawa do pizzy i dań kuchni włoskiej Prymat

Porada

Ja pizzę piekłam na kamieniu..i od razu wyłożyłam na zimny kamień , wstawiłam do zimnego piekarnika , a dopiero później ustawiłam temperaturę.Można też najpierw nagrzać kamień i na gorący wyłożyć pizzę.

Przepis i sposób przygotowania na: Pizza

Kroki postępowania

1
Drożdże rozpuścić w połowie ilości wody,dodać 1 łyżkę mąki i cukier .Wymieszać i odstawić na 10 minut w ciepłe miejsce. Do mąki dodać sól, olej, resztę wody, rozczyn z drożdży. Zagnieść ciasto i wyrobić.Przykryć ściereczką i odstawić do wyrośnięcia.
Pieczarki pokroić i lekko podsmażyć , dodać pokrojoną kiełbasę. Następnie uformować pizzę , posmarować ketchupem.
Krok 1 - Pizza foto
2
Nałożyć dodatki.
Krok 2 - Pizza foto
3
Posypać serem.
Krok 3 - Pizza foto
4
Piec około 15 minut w temperaturze 220 stopni.
Krok 4 - Pizza foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 19.08.2014 00:50
Swojska najlepsza.
Janina 18.07.2014 09:28
Najlepsza domowa;)
V_kuchareczka 16.07.2014 21:14
na pewno jest przepyszna
gosia1988 16.07.2014 20:47
ale smakowicie wygląda
slonko888 16.07.2014 20:37
mniam mniam az slinka cieknie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak