Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczone mielone z wkładką

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mięso mielone indycze 250 gramów
lubczyk 4 listki
buraki 2 sztuki
ziemniaki 5 sztuki
ocet jabłkowy do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczone mielone z wkładką

Rozgrzej piekarnik do 180 stopni.

Ziemniaki umyj. Pokrój na ćwiartki lub ósemki, bez obierania.
Buraczki umyj, obierz, ponownie przepłucz i pokrój w grube plastry.

Na blasze rozściel pergamin i układaj na nim ziemniaki i buraki. Buraki skrop odrobiną octu, ziemniaki przypraw do smaku.
Piecz (w sumie 50 minut, ale po 30 minutach dodasz na blaszkę kotlety).

W misce wymieszaj mięso z przyprawami i lubczykiem (najlepiej rozdrobnionym w palcach).
Ser pokrój w kostkę (ok.0,5 x 0,5 cm). Z mięsa formuj kulki, wtykając w nie kawałki sera. Tak przygotowane kotleciki układaj na blasze i piecz przez 20 minut.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

annagebalska 28.11.2012 09:14
ciekawy pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak