Składniki
kg
kostka
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
mała puszka
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
mięso mielone indycze
600 g -
Przyprawa do kurczaka pikantna Prymat
1 opakowanie -
bakłażan
1 szt. (pokrojony w kostkę) -
cebula
2 szt. (pokrojona w kostkę) -
cebula czerwona
1 szt. (pokrojona w kostkę) -
przecier pomidorowy
400 ml -
ser żółty
200 g (tarty) -
cukinia
1 szt. (pokrojona w kostkę) -
czosnek
4 ząbki (plastry) -
olej rzepakowy
4 łyżki -
rosół z kury Kucharek
100 ml -
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
(do smaku) -
Pieprz czarny grubo mielony Prymat
(do smaku) -
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
(do smaku) -
bazylia
4 gałązki (do dekoracji) -
oliwki czarne Smak
2 łyżki -
oliwki zielone Smak
2 łyżki
Przepis i sposób przygotowania Przepis dnia II, odc. 24. Pikantna zapiekanka z indykiem, cukinią i bakłażanem
Kroki postępowania






Komentarze (0)