Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczone białe kiełbaski z jabłkiem i chrzanem

5.0
(79)
Czas
Czas: 45 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Smakowite połączenie smaków - pieczonej białej kiełbasy, jabłek i chrzanu tartego. Ten przepis to kwintesencja wielkanocnych smaków.

 

Składniki:

kiełbasa biała 500 gramów
chrzan tarty Smak 1 słoik
Musztarda miodowa Prymat 2 łyżki
cebula 2 sztuki
jabłka 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczone białe kiełbaski z jabłkiem i chrzanem

Pieczone białe kiełbaski z jabłkiem i sosem chrzanowo-musztardowym to świetna propozycja do podania podczas świąt wielkanocnych. Są bardzo proste w przygotowaniu, a ich smak przypadnie wszystkim gościom do gustu. Krem chrzanowo-musztardowy możecie również podać jako dodatek do kiełbasek i ulubionego pieczywa. Zobaczycie sami, że to wspaniałe połączenie. 

Sos: chrzan wymieszaj z musztardą.

1. Kiełbaski ponacinaj. Cebulkę pokrój w piórka. Jabłka pokrój w plastry.

2. Dno naczynia żaroodpornego wyłóż cebulką i jabłkami.

3. Polej składniki sosem, a na wierzchu poukładaj kiełbaski.

4. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 190 stopni. Piecz około 20 minut, aż kiełbaski się zrumienią.

Sprawdźcie inne przepisy wielkanocne, które zainspirują Was do świątecznego gotowania: 

Biała kiełbasa w cieście francuskim

Schab w sosie chrzanowym

Wielkanocny żurek z chrzanem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak