Przepis i sposób przygotowania na: Pieczone białe kiełbaski z jabłkiem i chrzanem
Pieczone białe kiełbaski z jabłkiem i sosem chrzanowo-musztardowym to świetna propozycja do podania podczas świąt wielkanocnych. Są bardzo proste w przygotowaniu, a ich smak przypadnie wszystkim gościom do gustu. Krem chrzanowo-musztardowy możecie również podać jako dodatek do kiełbasek i ulubionego pieczywa. Zobaczycie sami, że to wspaniałe połączenie.
Sos: chrzan wymieszaj z musztardą.
1. Kiełbaski ponacinaj. Cebulkę pokrój w piórka. Jabłka pokrój w plastry.
2. Dno naczynia żaroodpornego wyłóż cebulką i jabłkami.
3. Polej składniki sosem, a na wierzchu poukładaj kiełbaski.
4. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 190 stopni. Piecz około 20 minut, aż kiełbaski się zrumienią.